Три ідеї для оформлення спинки ліжка

Окрім практичності, спинка ліжка додає візуальний акцент конструкції ліжка та інтер’єру. Якщо у вас немає узголів’я, але ви хотіли б його мати, ви можете зробити його за невеликі кошти з обрізків дерев’яних піддонів або старої деревини. Ми представимо три ідеї різного рівня складності.

Дерев’яні піддони – дуже зручний і практичний матеріал, який можна перетворити на різні предмети меблів, такі як журнальні столики, шафи, полиці, ліжка, диван і так далі. Причому, вони підходять як для проектів “зроби сам” для початківців, так і для справжніх шедеврів, завдяки чому і користуються такою широкою популярністю.

Спинка ліжка виготовлена з обрізків піддонів

З піддонів можна зробити дуже просту спинку ліжка, яка не вимагає особливих навичок або досвіду ручної роботи.

Для виготовлення спинки ліжка з обрізків піддонів вам знадобиться:

  • піддон (або декілька, в залежності від ширини спинки ліжка),
  • електродриль і шуруповерт з необхідними насадками,
  • шурупи,
  • наждачний папір,
  • пензлик для фарбування,
  • Belinka Interier морилка для дерева.

Техніка виконання:

Спочатку перевірте стан піддону. Він повинен бути досить твердим і, головне, сухим. Очистіть піддон від усіх забруднень і відшліфуйте його наждачним папером до гладкості і відсутності будь-яких зазубрин.

Після того як піддон буде чистим, він готовий до виконання наступного етапу. За допомогою пензлика нанесіть морилку для дерева Belinka Interier, яка не має неприємного запаху і захищає деревину від впливу жирів, засобів для чищення та інших шкідливих факторів. Зазвичай, вона повинна висохнути через кілька годин, але ми рекомендуємо три дні сушіння, щоб дати покриттю затвердіти і запобігти його пошкодженню від будь-якого контакту зі стіною або каркасом ліжка.

Тепер все, що вам потрібно зробити, це встановити спинку ліжка на стіну (за допомогою клейкого герметика) або на каркас ліжка (за допомогою шурупів).

Використання старих дерев’яних дощок

Якщо ви знайшли на своєму горищі кілька довгих дерев’яних дошок, але не можете придумати, як їх використати, що з них зробити? З них може вийти красива спинка ліжка.

Для виготовлення спинки ліжка з дерев’яних дощок вам знадобляться:

  • довгі дерев’яні дошки (кількість залежить від висоти узголів’я ліжка),
  • велика дерев’яна або OSB-панель,
  • електродриль і шуруповерт з необхідними насадками,
  • шурупи,
  • пилка,
  • наждачний папір,
  • пензлик для фарбування,
  • Belinka Interier морилка для дерева.

Техніка виконання:

Виберіть велику дерев’яну панель, яка буде використовуватися як основа, на яку будуть кріпитися дерев’яні дошки. Ширина панелі буде визначати ширину спинки ліжка, яка може бути ширше каркаса ліжка згідно з новітніми тенденціями, або просто такої ж ширини, як і ліжко.

Підготуйте дерев’яні дошки. При необхідності відшліфуйте їх, щоб видалити будь-які нерівності і забруднення, переконайтеся, що поверхня гладка.

Тепер настав час захистити деревину. За допомогою пензлика покрийте дерев’яні дошки морилкою для дерева Belinka Interier потрібного вам відтінку, який можна вибрати з 11 базових тонів і натурального напівпрозорого (безбарвного) тону.

Як тільки морилка, що підкреслює текстуру деревини шовковистим блиском, висохне, переходьте до наступного етапу. Огляньте дошки, щоб вирішити, яка сторона виглядає краще – це має бути лицьова сторона. Потім прикрутіть їх впритул один до одного до панелі за допомогою електродриля. Їх розташування залежить від кінцевого вигляду спинки ліжка, який ви хочете отримати. Для створення певного візерунка можна розташувати їх нерівномірно або пересувати по черзі дошки вліво і вправо по всій довжині спинки ліжка. Більш яскравим візерунком є відновлена приваблива «риб’яча кістка». Для створення свого візерунка вам знадобиться пилка, щоб розрізати дерев’яні дошки до необхідного розміру.

Після того, як узголів’я ліжка буде готове, змонтуйте його на каркас ліжка або на стіну. Ви можете посилити узголів’я, прикрутивши до тильної сторони панелі кілька довших дерев’яних дошок, які будуть служити ніжками. Тепер ви можете спокійно відпочивати, знаючи, що узголів’я правильно і міцно зафіксовано.

Спинка ліжка з дерев’яних віконниць

Якщо ви хочете, щоб ваше спинка ліжка виглядала оригінально і незвично, ви можете (повторно) використовувати стару деревину, зробивши її зі старих дерев’яних віконниць.

Для виготовлення узголів’я ліжка з дерев’яних віконниць вам знадобиться:

  • 4 або більше дерев’яних віконниць (в залежності від розміру ліжка і планованого розташування),
  • наждачний папір або кутова шліфувальна машина,
  • ганчірка для протирання бруду,
  • електродриль/шуруповерт,
  • шурупи,
  • пензлик для фарбування,
  • Belinka Interier морилка для дерева.

Техніка виконання:

Перш за все, зніміть металеві петлі з віконниць. Потім огляньте стан деревини, яка повинна бути твердою і сухою.

Далі обробіть дерев’яну поверхню наждачним папером до тих пір, поки деревина не стане чистою і буде готовою до наступної обробки. Шліфування залишає на дерев’яній поверхні шар частинок пилу; видаліть їх ганчіркою. Перед нанесенням морилки для дерева ретельно очистіть дерев’яну поверхню і видаліть всі забруднення.

Тепер настав час нанести на поверхню шар безбарвної морилки для дерева, щоб підкреслити текстуру деревини. Ми рекомендуємо використовувати морилку для дерева Belinka Interier, яка захищає і покращує деревину, не залишаючи неприємного запаху.

Після висихання морилки просвердліть отвори у верхній і нижній частині віконниць. Потім прикрутіть шурупами або цвяхами і повісьте дерев’яні віконниці на стіну над ліжком.