Створення підвісної полиці з дерев’яних обрізків за 5 кроків

Виготовлення підвісної полиці з дерев’яних обрізків і мотузки може стати цікавим, недорогим і простим способом прикрасити ваш будинок, який дозволить вам розмістити невеликі рослини в горщиках або ваші улюблені декоративні предмети за вашим особливим смаком. DIY майстри-початківці можуть виготовити просту одинарну полицю, в той час як більш досвідчені можуть спробувати створити складніші стелажі. Її можна прикрасити ще більше за допомогою макраме – техніки вузлового плетіння мотузки.

Щоб зробити підвісну полицю з дерев’яних обрізків , вам знадобиться:

  • обрізок дерев’яної дошки,
  • додаткові дерев’яні дошки (якщо ви робите кілька полиць),
  • мотузка,
  • дриль і біта-свердло з усіма необхідними приладдям,
  • наждачний папір,
  • ганчірка для витирання бруду,
  • підвісні гачки,
  • гайки (якщо ви їх оберете для кріплення полиць до мотузки),
  • Belinka Interier – морилка для дерева обраного вами відтінку.

Спосіб виготовлення підвісної полиці з дерев’яних обрізків:

Дошка для полиці повинна бути максимально рівною, адже на ній ви будете розміщувати невеликі рослини в горщиках і прикраси. Також перевірте стан дошки. Вона повинна бути сухою і без деревних шкідників всередині. Далі вирішіть де повісити полицю і скільки для неї буде потрібно місця. Це допоможе вам оцінити, наскільки вона повинна бути великою. При необхідності розпиляйте дошку до відповідного розміру. Потім зачистіть її спочатку грубозернистим, а потім дрібним наждачним папером. Працюйте вздовж волокон деревини, а після зачистки ретельно протріть дошку ганчіркою.

Тепер ви можете просвердлити в дошці чотири отвори однакового розміру. Робіть кожен отвір на відстані 38 міліметрів від краю. Якщо дошка прямокутна, ви можете спростити цей крок, вирізавши квадратний аркуш паперу зі сторонами 38 міліметрів. Покладіть паперовий квадрат уздовж бічної сторони дошки і позначте точкою кут листа, де будуть просвердлені отвори. Якщо дошка має неправильну форму і свердлити отвори не видається можливим, ви можете повісити її за допомогою цікавого мотузкового вузла.

Тепер дошка готова для нанесення деревної морилки Belinka Interier обраного вами відтінку, яка призначена для захисту інтер’єрних дерев’яних виробів. Морилка для дерева, яка захищає і зміцнює деревину, є чудовим вибором для простих меблів і полиць. Вона доступна в дев’яти стандартних відтінках, а також в 76 колірних тонах у фірмовій гамі Belinka MIX.

Як тільки дерев’яна дошка повністю висохне, ви можете переходити до її збирання та монтажу. Полицю можна підвісити під стелю або на стіну. Виміряйте відстань від стелі (або стіни) до точки, де ви хочете повісити полицю. Помножте цю цифру на два, тому що вам потрібно подвоїти довжину кожної мотузки. Додайте 45 см для кожного вузла, який потрібно зав’язати на мотузці. Якщо ви маєте досвід тонкої ручної роботи, ви можете застосувати до мотузки техніку макраме, щоб полиця виглядала ще більш особливою і неповторною. Підійде будь-який тип мотузки, наприклад, сизалева, бамбукова або конопляна мотузка. Для досягнення найкращого кінцевого результату підбирайте колір мотузки в гармонію з деревом і стилем вашого будинку.

Тепер ви можете прикріпити підвісні гачки до стелі або стіни, з урахуванням відстані між отворами, зробленими в полиці. Після того як ви виміряли відстань, відзначте олівцем точки на стелі і вкрутіть підвісні гачки. За необхідності використовуйте заглушки для гвинтових гачків. Тепер прийшов час для останнього кроку – кріплення полиці до стелі або стіни. Протягніть мотузку через підвісні гачки. Відрегулюйте довжину мотузки таким чином, щоб полиця перебувала в горизонтальному положенні. Протягніть мотузку через чотири отвори в дошці і зав’яжіть вузол під дошкою на кожному з чотирьох кінців.

Вуаля! Ваша чарівна декоративна полиця готова. Її унікальний зовнішній вигляд прикрасить ваш будинок і, будьте певні, викличе багато захоплення у оточуючих.

Ви справжній експерт у сфері DIY? Зробіть етажерку з декількох полиць і мотузки

Щоб створити етажерку з дерев’яних обрізків і мотузки, вам знадобиться кілька дощок обраного розміру. Таким самим чином, як при виготовленні однієї полиці, зачистіть дошки, вкрийте їх морилкою для дерева Belinka Interier, а потім дайте їм повністю висохнути.

Просвердліть по чотири отвори в кожній дошці. Використовуйте свердло ширше, аніж діаметр вашої мотузки, щоб отвір був достатнім для неї. Потім визначте довжину мотузки. Виміряйте відстань від підвісної фурнітури до запланованої висоти полиці. Подвойте цю цифру. Тепер додайте 45 см для кожного вузла. Кожна мотузка матиме вузол під кожною полицею (вам знадобиться по дві мотузки для кожної полиці). Зверніть увагу, що вузли можуть бути досить об’ємними. Краще в підсумку отримати трохи зайвої мотузки, ніж якби вона була короткою. Якщо мотузка виявиться занадто довгою, ви завжди можете відрізати зайве.

Почніть протягувати мотузку через отвір у нижній полиці. Протягнувши мотузку через перший отвір, зав’яжіть вузол прямо під полицею, а потім повторюйте цю дію до останньої полиці. Тепер протягніть мотузку через інші отвори на тому ж боці полиці. Обов’язково залиште достатньо місця між полицями для всіх предметів декору які ви хочете на них розмістити. Замість вузлів ви можете прикріпити мотузку до полиць за допомогою металевих гайок, які повинні розташовуватися прямо під полицями.

Тепер все, що вам потрібно зробити, це повісити полиці на гачки. Виміряйте ширину між отворами, позначте і просвердліть отвори для гачків та прикріпіть їх. Використовуйте два гачки, по одному для кожної мотузки. Перш ніж приступити до декорування полиць, перевірте вагу, яку можуть витримати обрані вами гачки.

Підвісна полиця або етажерка з дерев’яних обрізків у поєднанні з мотузкою – ідеальний спосіб надати вашому будинку індивідуальну ноту. Ця трендова полиця чудово доповнить порожню стіну або затишний куточок, її легко виготовити і вона ідеально припаде до душі тим, хто любить часто змінювати декор у своєму будинку.

Ви вже не можете дочекатися, щоб прикрасити свій будинок полицею і почати новий DIY-проект?