Багатофункціональний піднос із обрізків дерева

Довгий час підноси розглядалися лише як предмет, призначений для подачі напоїв чи їжі гостям. Ситуація змінилася. Незалежно від того, чи використовуються вони як привабливий сервірувальний посуд або декоративний елемент, дерев’яні підноси стають незамінними в кожному будинку.

Дерев’яний багатофункціональний піднос створить гарне враження на ваших гостей, коли ви почастуєте їх смачними домашніми закусками, пригостите себе та своїх близьких освіжаючим коктейлем літнього вечора або просто поставите його на пуф, який може бути одночасно і журнальним столиком, і насолоджуватиметеся солодким частуванням під час перегляду фільму. Для більшого декоративного ефекту в кімнаті дерев’яний піднос можна використовувати для зберігання різних предметів або для розміщення гарних свічників, скульптур, вази зі свіжими квітами, мила або парфумів у ванній кімнаті тощо.

Ось три унікальні і чудові способи, за допомогою яких шматок відбракованої деревини або обрізків дерева можна легко перетворити на чудовий дерев’яний піднос.

Піднос зі стовбура дерева

Якщо у вас вдома є шматок деревини, візьміть інструменти й ставайте до роботи, щоб зробити багатофункціональний дерев’яний піднос.

Що потрібно, щоб зробити піднос зі шматка стовбура дерева?

  • Гарний шматок деревини або стовбур дерева,
  • наждачний папір,
  • пилка,
  • пензлик,
  • Belinka Interier морилка для дерева.

Перш ніж почати роботу над підносом з обрізків, необхідно визначитися, якого розміру він має бути. Якщо залишки стовбура дерева дозволяють, ви можете обрати піднос незвичайної форми. Можливо, вам до душі круглий піднос у формі розпиляного стовбура дерева або квадратний чи прямокутний. За необхідності ви можете скоригувати форму за допомогою пилки та обрізати дерево до потрібного розміру. Потім ретельно очистіть піднос, щоб підготувати його до подальшої роботи. Витріть пил з його поверхні і відшліфуйте, щоб згладити нерівності. Тепер ваш піднос готовий до останнього етапу – обробки поверхні.

За допомогою пензлика нанесіть шар морилки для дерева Belinka Interier обраного відтінку, який захистить деревину від впливу вологи. Belinka Interier не має неприємного запаху і захищає деревину від впливу жиру, засобів для чищення та інших шкідливих для деревини факторів. Багата палітра кольорів з шовковистим блиском підкреслить текстуру. Ви можете вибрати один із восьми стандартних тонів кольорів та натуральний напівпрозорий (безбарвний) тон.

Перш ніж використовувати піднос з обрізків дерева, зачекайте, поки шар морилки нанесений на дерев’яну поверхню ретельно висохне. Морилка для дерева висихає за кілька годин, але рекомендуємо використовувати її не раніше аніж через три дні. Дайте морилці трохи застигнути, щоб уникнути пошкоджень від контакту з предметами, які будуть поставлені на піднос.

Кругла таця з вінтажними ручками

В залежності від ваших уподобань, піднос можна вдосконалити, додавши дві привабливі меблеві ручки для зручнішого перенесення. Якщо вам вдасться знайти відповідні ручки, ви зможете надати своєму підносу справжнього вінтажного вигляду.

Що потрібно, щоб зробити круглий підніс з вінтажними ручками?

  • Піднос з обрізків дерева,
  • наждачний папір,
  • дві меблеві або вінтажні ручки,
  • відповідні шурупи для ручок,
  • олівець,
  • рулетка,
  • електродриль,
  • Belinka Interier морилка для дерева.

Спочатку виміряйте відстань між кінцями ручки. Потім за допомогою олівця позначте на краю підноса місця, де ви хочете просвердлити отвори. Закінчивши свердління, за необхідності згладьте поверхню наждачним папером та очистіть її. Вставте гвинти для ручок у просвердлені отвори, а потім прикрутіть обидві ручки до підносу. Нарешті, пофарбуйте піднос вибраним відтінком морилки для дерева Belinka Interier за допомогою пензлика, щоб захистити дерево від впливу вологи.

Нарешті, пофарбуйте піднос вибраним відтінком морилки для дерева Belinka Interier за допомогою пензлика, щоб захистити дерево від впливу вологи.

Піднос з ручками з мотузки

Якщо вам не дуже подобаються меблеві ручки, замість них можна використовувати товсту мотузку.

Що потрібно для виготовлення підносу з ручками з мотузки?

  • Піднос з обрізків дерева,
  • наждачний папір,
  • товста мотузка,
  • олівець,
  • електродриль,
  • Belinka Interier морилка для дерева.

За допомогою олівця позначте на краю підносу місця, де ви хочете просвердлити отвори електродрилем. Добре зробити отвори по центру бортиків, щоб піднос було легше переносити, а предмети, що знаходяться на ньому, безпечно розміщувалися. Просвердліть чотири невеликі отвори в підносі. По закінченні свердління за необхідності згладьте поверхню наждачним папером та очистіть її. Пропустіть через отвори відрізок товстої мотузки, яка слугуватиме ручкою вашого нового підносу.

Нарешті, пофарбуйте піднос обраним відтінком морилки для дерева Belinka Interier за допомогою пензлика, щоб захистити дерево від впливу вологи.

Якщо ви збираєтеся використовувати ваш новий піднос для подачі різних закусок, таких як сир, холодне м’ясо, печиво, горіхи, фрукти та крекери, ми рекомендуємо вам покриття Belinka Oil Food Contact. Це олія на основі рафінованої рослинної та мінеральної олії з додаванням ароматичних олій для захисту, вона підходить для дерев’яних поверхонь, що контактують з продуктами харчування або призначених для приготування та подачі їжі. Belinka Oil Food Contact – це безбарвний просочуючий засіб, який глибоко просочується в деревину, надаючи поверхні водовідштовхувальних властивостей. Олії Belinka виготовляються з натуральних інгредієнтів, вони нешкідливі для здоров’я та екологічно чисті.

Для творчих любителів DIY

За вашим бажанням спеціалізовані магазини можуть приготувати до 76 додаткових відтінків кольору морилки для дерева Belinka Interier з асортименту, представленого в таблиці кольорів Belinka MIX. Щоб ще більше прикрасити зовнішній вигляд нового лотка, ви можете пофарбувати його дерев’яну поверхню в золотий, срібний або перлинний колір. Якщо ви ще сміливіші, можете використовувати кілька колірних тонів для створення привабливого, барвистого підносу або отримати задоволення, малюючи візерунки різними відтінками кольору, щоб створити унікальний і неповторний витвір мистецтва. Дуже гарны пастельні тони можна отримати, змішуючи основні тони з Interier 73 – кремово-білим.

Коли дерев’яна поверхня повністю висохла, ручки добре і міцно закріплені, а піднос прикрашений відповідно до ваших уподобань та смаку, можна сміливо подавати ласощі та освіжаючі напої – саме час розслабитися та отримати задоволення.